dinsdag 20 maart 2018

Eerste week van onze reis naar Spanje.



Maandag 5 Maart.

Rustig aan alles voorvertrek in gereedheid gemaakt en nogmaals alles gecontroleerd, einde ochtend vertrokken naar de eerste overnachting in Redange ( Luxemburg) . hier de camper afgetankt voor een
schappelijker bedrag dan in Holland.

De kamperplek ligt aan de buiten zijde van het dorp, en vlak bij een hypermoderne supermarkt van Cactus. Gratis slapen inclusief stroom, wat wil je nog meer'Nog effe lekker in het zonnetje kunnen zitten en vervolgens de nachtrust opgezocht.

Dinsdag 6 Maart

Via en mooie route doorgereden naar het plaatsje Flavigny sur Ozerain, op de route nog door de geboorte streek en plaats van Jeanne D'Arc gereden. Het geboortehuis was nog niet open dus zijn we verder gereden. De Cp in het stadje is aan de voet van een abdij gelegen.

 Dit stadje is een oud en verlaten plattelands dorp, er wonen allen nog oudere mensen en wat aftandse winkeltjes.


De grote trekpleister is de abdij en zijn anijsmuseum, het is ook nog een werkende fabriek voor de anijs grondstof, vooral de Pastis is een grote afnemer. Ook dit gebouw was alleen op afspraak te bezoeken.








 Verder is er nog een grote trekpleister, helaas is ook dit toeristische pand ook erg verwaarloosd en nauwelijks nog interessant om te bezoeken.









De film was romantischer dan de resten van het pand in deze stad.





Nog een paar sfeer plaatjes, en dan terug naar de Cp om hier een hapje te eten, want er was geen mogelijkheid om elders wat te nuttigen.




Woensdag 7 Maart.

De volgende overnachting is gepland in Roanne, hier
is een Cp aan het water. Onderweg bij de koffiestop zagen we een voor ons onbekend vogeltje in het gras naar insecten aan het zoeken.



Aangekomen op de Cp in Roanne kwamen we bij de avondwandeling een paar grote woonboten tegen langs de kade. Er waren een groot aantal boten met Nederlandse namen en Plaatsen op de boeg en de steven.

Er kwamen een paar honden kwispelend op ons aan gelopen, en Wilma kennende was het een spontane begroeting en geknuffel. De honden bleken van twee Zuid Afrikaanse dames te zijn, er ontstond een geanimeerd gesprek. Het bleken moeder en dochter te zijn moeder met pa op de " Twee Zusters uit Den Hoorn " en dochter op een kleinere boot uit Alkmaar.  Zij hadden alles wat ze bezaten in Zuid Afrika verkocht en waren vertrokken naar Nederland, hier hadden zij deze boten gekocht en gingen een nomaden bestaan leven in Europa. De spanningen en criminaliteit in hun thuisland was hen te machtig geworden, en voordat de regering al hun bezittingen zou afpakken en aan de zwarte bevolking zou geven, hadden ze alles snel geregeld en de biezen gepakt. Het was voor ons een zwaar verhaal met het bewijs voor ons. Zuid Afrika is voor blanke mensen geen walhalla meer.

Donderdag 8 Maart.

Vandaag op naar de nostalgie van de jaren 80, een bezoek aan Anduze en verder naar Florac voor de overnachting op de Cp.
Het was een toch wat minder weerzien als gedacht, het centrum was grotendeels nog in winterslaap, en het weer was nou ook niet je van het. Dus verder door naar Florac, hier het stadje ingelopen en wat herinneringen opgehaald, tevens een biertje in een kroegje en toen weer de camper opgezocht voor de avond en nachtrust.

Vrijdag 9 Maart.

Verder vertrokken naar St Piere sur Mer, Hier naar de CP waar we in 2016 ook hebben gestaan,

 Dus ook de foto uit 2016 maar gebruikt, we zijn er twee nachten gebleven. Het was uitstekend weer dus waarom verder trekken.

Zaterdag 10 Maart.

Nog een fikse strandwandeling naar het dorp gemaakt en nog wat boodschapjes gedaan en verder lekker van het zonnetje genieten.





Zondag 11 Maart.

Via de mooie kustweg door naar  Spanje, de Cp in het plaatsje La port de La Selve is het doel voor vandaag, het weer is nog steeds gunstig, niet echt warm maar toch lekker voorjaar.

Maandag 12 Maart.
vandaag door naar Cadaques om hier nog wat rond te struinen en van wat mooie plekjes te genieten.




Ook hier was er nog geen echte zomerse bedrijvigheid en maar weinig terrasjes open.


Nog wel een heerlijke cappuccino kunnen scoren en lekker uit wind in zonnetje over de zee zitten kijken, terug naar de camper nog even door het tweede deel van de stad gelopen en wat leuke plaatjes gemaakt.







Er was een oud kerkje vlak naast de parkeerplaats gevonden, hier nog even binnen gelopen, het was een simpel ingericht gebedshuis met erachter een tuin waar een aantal urnenmuren waren opgesteld.




Foto boven:  het huis van de kunstenaar Salvadore Dali, hier heeft hij zijn laatste jaren doorgebracht. Wel schenen er nog regelmatig feesten te zijn georganiseerd met zijn vrienden en kennissen.








Van hieruit doorgetrokken naar Platja DÁro naar de volgende Cp.




Op de boulevard stonden nog wat verdwaalde ontdekkingsreizigers, en vanuit de bomen hoorden we een gekwetter van de vele valkparkieten die hier vrijelijk rond vliegen.




Er was ook een zandsculptuur artiest aan de slag, hij had een mooie sculptuur gemaakt en was hem nog steeds aan het perfectioneren


In zijn blikje nog een kleine bijdrage gedaan en de foto's gemaakt..




Rest van de tocht volgt op de volgende pagina.

Grtjs aan allen.