donderdag 29 maart 2018

26 Maart Witte donderdag in Sax.


Zaterdag 24 Maart.

Vanmorgen nog effe rondje op de camping gedaan en brood voor de dag gehaald.




De metrokaart had een statiegeld van 2 Euro dus geruild voor twee stokbroden bij de receptie, nog even lekker gedoucht en de toilet geleegd, immers zouden we weer vrij gaan staan langs de kust.





Onderweg weer de Lidl expeditie gedaan en voor een paar dagen de levensmiddelen op peil gebracht.


Na Valencia de kust weer opgezocht richting Le Saler waar we in 2016 al een paar mooie plaatsen langs het strand hadden gezien.



Bij aankomst was het er nog niet overvol met campers en aanverwante artikelen, gelijk maar even de benen gestrekt aan het strand, we hadden immers al 1,5 uur gereden vanaf de Kampercamping in Valencia. Dus was een loopje wel op zijn plaats.





Op de achtergrond de woontorens die eigenlijk alleen s'zomers worden bewoond, naast de overnachtings-plaats was ook een stuk verderop een groot hotel. Ook dit was nog niet in gebruik, alles doods en verlaten.

Naast ons weer zo'n mastodont van een camper, en natuurlijk een Duits kenteken erop echter de gebruikers waren Italianen. Alleen maar kort good morning en verder niets aan conversatie mogelijkheden gehad.

Aangezien dit natuurpark Albufeira heet was het altijd mogelijk om wild te zien, op een gegeven moment kwam er een klein jachtvogeltje op een struik vlak voor de camper zitten.





Hij was er opmerkzaam de omgeving an het uitkammen.


Even later dook hij de grond op en ging te voet verder op voedsel  zoektocht.



Zondag 25 maart

De volgende morgen een lekkere fietstocht langs de kust en door het natuurpark gemaakt.

Het was wel de hele dag en nacht veel wind vanuit zee, de camper schudde regelmatig behoorlijk heen en weer. Maar ja de vrijheid van de plek was het echt waard.




S'middags waren er een aantal kytesurfers actief langs de kust.
Met deze wind haalden ze er een behoorlijke snelheid op hun borden.


De golven waren best indrukwekkend en ook de scheepvaart kon er goed mee overweg.





Maandag 26 Maart.

Vanmorgen weer de boel  ingepakt en verder zuidwaarts getrokken, het doel is Cap Nau en cap San Antoni. Hier is ook weer een overnachting mogelijk vlak bij de vuurtoren.



Na aankomst was er geen camper te zien en ook geen verbodsbord om er te mogen overnachten. Vanuit de plek hadden we een rondom zicht met aan alle kanten vrij uitzicht op de zee.

Toch maar besloten om iets lager op de recreatiesite van de plek te gaan staan en vandaar uit te gaan wandelen en indien gedogen ook te blijven slapen.







Het was weer een fraaie dag en de zo liet zich weer van zijn beste kant zien. De wind had het opgegeven om ons naar huis te blazen. Dus het mooie Spaanse weer en landschap werden steeds aangenamer en konden ons steeds meer bekoren.





Het uitzicht op de stad was al even mooi als de bootjes dier er in de haven lage te wachten op hun eigenaren en weer een lekker de zee op konden gaan.













Op de plaats van het vuurtoren complex was er een fort geweest, deze diende ter bewaking indien er vanuit noord Afrika een troep ongewenste gasten arriveerden.



Het informatiebord was enkel in het Spaans dus onbegrijpbaar voor ons.




Dit gedeelte konden we wel deels begrijpen, Geen gezang door ongetrainde in de natuur, ook de bloemen mocht je geen verdrietige verhaaltjes vertellen en last but not least vooral niet met de slakken als opwind autootjes gaan spelen.

 S'avonds na het eten nog een stuk de andere kant opgewandeld, en er waren al een paar andere buscampers en een camper bij komen staan. De politie kwam tweemaal langs en door de parking en gaf geen commentaar op de overnacht ploeg.
Nog een gerestaureerde kalkbrandoven onderweg bekeken.

Nog wat zicht op de ondergaande zon tot afsluiting van deze heerlijke dag.


 We hebben besloten om morgen meer naar het binnenland te gaan omdat de Paas week er aan komt.
Vanaf donderdag ligt het openbare leven in heel Spanje plat er zijn allerlei festiviteiten gepland en ook wij krijgen daar mee te maken. Het doel is een minicamping in het plaatsje Sax, hier is Helga de baas en de recenties op de campercontact zijn erg goed dus gaan we hier het Paasweekend uit zingen.

Volgende blog na het paasweekend.

Grtjs SjaWi