woensdag 18 april 2018

14 April naar Matalascanas en Sevilla.


Zaterdag 14 April.

Na de nachtrust nog even toilet en vuilwater geloosd, want de komende dagen kan dit niet, omdat we weer vrij gaan staan aan de rand van het park Donana.

 Onderweg vele nesten met ooievaren erop, nog aan het broeden. Binnenkort word het weer een drukke tijd voor hen. Als de jongen zijn uitgekomen moeten ze af en aan vliegen om de monden van hun kroost te vullen.


Ook de flamingo's zijn druk aan het foerageren in het brakke water van de plassen en rivier.

De koeien lopen ook gewoon langs de water en weg kant op zoek naar het sappigste gras.


Verderop in de rivier staat een witte reiger op een hout stapeltje op een maaltje voorbij zwemmende vis te wachten.


Was weer een lekker lunch plekje, maar we moeten nog een behoorlijk stuk verder naar onze eind bestemming voor dit weekend.



Ook deze keer weer een mooi plekje op de CP kunnen vinden. Het was dit jaar beduidend drukker met campers als in 2016 toen we ook hier zijn geweest.


Lekkere strand wandeling en later door de duinen terug naar de camper.

Van al het aangespoelde en verder aangesleepte materiaal zijn er her en der aan het strand wat hutten gemaakt. Dit was wel de meest luxe uitvoering.


Zaterdag was een heerlijke zonnige dag. De zondag was een iets mindere maar wel grotendeels droog maar minder fraai als we gehoopt hadden.


Maandag 16 April,

Vanmorgen opgebroken om naar Sevilla te gaan. Eenmaal aangekomen in de stad ging er een beetje van alles mis. De beoogde camperplaats was onbereikbaar voor ons. Hij lag midden op het feest terrein, deze week bleek er een groot festival in de stad te zijn. Dus andere plek in de navigatie gezet na veel heen en weer gereden te hebben deze gevonden, volgens NKC app E 12,00 per 24 uur, nu wilde men E 35,00 ervoor rekenen. Dus no way Jose en wij achteruit er weer vandoor. Middels navigatie in een super smal straatje uit gekomen, staat er een grote Volvo zo hufterig half op de stoep geparkeerd en aan de andere zijde stevige paaltjes, dus geen doorkomen aan voor pappa. Met behulp van een paar Spaanse vrijwilligers het hele verkeer opgehouden en terug gestuurd. Vervolgens kon ik achteruit over het smalle pad de bocht om komen tot de kruising. hier en nog wat verkeer terug duwend de zijstraat in, vervolgens de camper kunnen draaien en snel weg uit dit stuk stad.



Nog een derde optie voor ons en deze keer was er plek voldoende en geen woeker prijs aan de kassa, ook nog op loop afstand van de stad. Dus plekkie gevonden.

 Op het terrein was ook een overslag punt voor auto's, nieuwe en gebruikte werden er hier door autotransporteuren met grote vrachtwagens afgehaald en verder naar de dealers gebracht.


Na de boel op de plek te hebben gezet, zijn we de stad gaan bezichtigen.



 We bleken op nog geen 1000 meter van het feest terrein af te zitten.

Op weg naar het centrum zagen we de grote poort al staan.

Ook reden er al veel paard en wagens door de straten. Koetsiers en vaak inzittenden in hun mooiste outfit en jurken.


Uiteindelijk via het mooie park uit gekomen op de Plaza de Espagna met zijn mooie en vooral kolossale gebouw. Dit geheel is er voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929 gebouwd en aangelegd.


 Boven het consulaat van Columbia, en verder op nog een ander consulaat.


De duiven worden hier massaal gevoerd en hebben water bekkens om zich te laven en te wassen.
Het gevolg is wel, dat er in de stad weinig duiven rondvliegen, hier is voer in overvloed en de toeristen kopen een zakje voor E 1,50 en zij eten uit hun hand voor de foto.



Het museum waar de hele tentoonstelling uit 1929 te bezichtigen is, ook een gedeelte is natuur historisch ingericht.




Ook hier weer de koetsjes voor de toerist, dit zijn andere als er op het feest terrein en in de stad rondrijden.
Sjofel geklede voermannen en niet het statige van de andere koetsen.


Hier lopen ook al dames met hun specifieke Spaanse jurken te pronken.


Met zo'n tafereel, kan het niet Spaanser worden, Toch !!!

Overal bruine steen opgesierd met fraai tegelwerk.











Ook op de balustrades is het geglazuurde mooi's te bewonderen en geeft een chique geheel aan een eenvoudige brug.



Een orkestje met zangeres en de O, zo herkenbare Flamenco danseressen. Erg luid en strak in zang en dans.



Elk rayon ( provincie ) heeft in de wand zijn eigen tableau met hun wapen en versiering.






Net buiten het park kwamen we het consulaat van Portugal tegen. Ook dit consulaat is gehuisvest in een van de gebouwen die speciaal voor de tentoonstelling zijn gebouwd.


Al verder lopend kwamen we bij de universiteit van Sevilla uit.






Continu rijden er vol uitgedoste koetsen door het straatbeeld, het lijkt wel of elke zich respecterende familie deze voor de feest weet hebben gehuurd of van stal gehaald.













De jurken van de dames accentueren vooral de zit partij, als je er zo achter loopt trekken deze de ogen nogal aan.

 Langzaam komen we nu in het historische centrum.


Om onze kennis te vergroten hebben wij de universiteit doorlopen.
Helaas te kort om een academische graad te verkrijgen.



In het centrum zijn er vele pleinen met metershoge palmbomen. en vooral veel bankjes om even alle indrukken te laten bezinken. Waar je ook een hoek omgaat zie je weer een mooi gebouw of plein.



Het Alfonso XIII hotel in al zijn glorie midden in de stad.

Net weer een VIP bus met J people gearriveerd. Maar over het algemeen minder dan op onze Amerika reis.

 Ook hier weer de nodige koetsen geduldig wachtend op klandizie, deze hebben zich wel netjes en traditioneel gekleed.

Dan kom je op het centrale plein bij de Kathedraal en de Alcazar, dit is nog steeds in gebruik als koninklijk paleis en is ook te bezichtigen. Gezien de rij mensen zou dit vandaag wel eens niet kunnen lukken.



Ook bij de kathedraal een lange rij bezoekers geduldig wachtend in de zon. Hebben we gelaten voor wat het was. En zijn verder de stad in getrokken.



Het is werkelijk een enorm gebouw en zal van binnen erg imposant zijn, maar ruim 3 uur in de rij staan, dat was geen goed voornemen.


Soms word er elke meter gebruikt die er maar beschikbaar is om alsnog wat te bouwen.
Je krijgt er wel meer belangstelling van de toerist van en een foto is ook zo gemaakt.



Foto onder: Als je weer eens een straatje in loopt kom je plots oog in oog met een woongemeenschap, hier ook weer bankjes en beplanting waar men lekker kan zitten en genieten van de avondrust.






Op de pleinen zijn vaak vel restaurantjes en barretjes, vanwege het mooie weer staan er buiten rijen met stoelen en tafels. Soms zijn deze ook met sta-tafels uitgerust. Maar vooral met enorme massa's mensen die er aan lijken te bivakkeren. Als je een plekje hebt bemachtigd ga je niet meer verder de stad in.


 Voor ons geen kans om hier wat te kunnen bemachtigen. Van armoe dus maar verderop proberen.

Uiteindelijk bij de stieren arena uitgekomen, hier voor zover maar kon nog binnen gegaan en wat sfeer beelden geschoten.




Morgen 17 April zou er weer een gevecht tussen een matador en wel 6 torro's gaan plaatsvinden. De aanplakbiljetten hingen overal in de stad.

Gezien de feest week zal er wel extra animo voor dit festijn zijn.










De middelste kop is van de gast onder de tafel, als er een chickie langs liep gaf hij een klap op het plastic onder de tafel en maakte hij een beweging en gekke geluiden. Reactie was steeds een sprong opzij en een kreet van schrik. Hij had de grootste lol, maar ook de mensen eromheen konden het waarderen.

 
  Moeder en dochter in hun mooie jurken op weg naar het feest terrein.

Hierbij laat ik het voor wat het stadsbezoek betreft, we gaan nu langzaam naar het feest terrein en hopen er nog een paar mooie momenten en foto's te kunnen maken.

Verslag volgt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten