dinsdag 8 mei 2018

27 April, Isaba via Sallent de Gallego naar Auch.


Vrijdag 27 April.

Vandaag door noord Spanje langs Pamplona naar de overnachting in Isaba.






Onderweg de lunch op een heerlijk plekje aan de rand van de bergweg genoten.

Een prachtig uitzicht op het dorpje in het dal. En de koeien aan de overzijde in de wei. Een luid gebimmel  van de bellen klinkt over het dal.





Isaba is weer zo'n oude stad, hier is het toerisme duidelijk nog niet ingeburgerd. Het was zelfs haast onmogelijk om een kroegje of terrasje te vinden.

Uiteindelijk was er een soort van broodwinkel annex cafe dat open was, maar geen lekker plekje buiten dus alsnog een Freddie binnen genomen.



Door de smalle straatjes langs de oude huizen door het dorp struinen, je kan Wilma geen groter plezier doen.

Het was verder een stil dorpje, maar de camperplek  was redelijk en netjes.



Morgen gaan we dus verder naar de oost kant van Spanje.

Het eerste doel is de stad Jaca hier hebben we in 2016 de Spaanse attributen voor de kleinkinderen gekocht.

Het was een grotere stad dus veel toerisme om alvast weer aan de drukte te wennen.

Terrasjes en winkels in alle soorten en maten.










Zaterdag 28 April.

Met een mooie rit langs de rivier de Eska via Roncal en Burgui reden we door de kloof. In Burgui was er een of ander volksfeest gepland voor de locals, maar gelijk bij de ingang van het dorp werden we tegengehouden door de politie. Deze vroeg waar we heen zouden willen, dus ik antwoorde Jaca, hij keek een beetje vreemd en vroeg het nogmaals, na het zelfde antwoord zei hij ineens opgelucht Gacka, natuurlijk in Spanje is de J een G. Na over de prtofoon contact gehad te hebben mochten we toch door de gesloten straat rijden en werden we verder goed begeleid en konden zonder kilometers om te hoeven rijden verder Gacka.



De vorige keer was het centrale plein bij de kathedraal nog een bouwput, nu was alles klaar en konden we door en over het plein onze stadswandeling maken.



Voor en naast de kathedraal was er een grote groep mensen, allemaal deftig aangekleed en de dames flink opgedoft. Waarschijnlijk was er een trouwerij in voorbereiding.

Hebben het bruidspaar niet gezien wel de Rolls-Royce waar ze mee kwamen of gingen.


 Na dit gedeelte was het doel de camperplaats in Sallent de Callego, deze ligt kort voor de grens met Frankrijk, we hebben nog even door het dorp kunnen wandelen. Echter de batterij van de camera was leeg dus maar enkele plaatjes kunnen maken.


Zondag 29 April.

De hele avond en nacht heeft het weer lopen spoken, donder buien werden afgewisseld met hagel en een aantal hoosbuien. Ook de wind liet onze camper weer eens niet met rust. Uiteindelijk toch nog wat geslapen maar een prettige nacht, NEE dat was onmogelijk.


 In de loop van de avond en nacht waren er meerdere campers verschenen en alle hebben het weer uitgezeten, in de ochtend was al zichtbaar dat er ook weer verse sneeuw op de bergen zichtbaar.
Hopelijk is de bergpass open en kunnen we naar Frankrijk.

Bij het passeren van het laatste tankstation in Spanje was ik eigenwijs en zei E 1,22 p/l diesel. Het was in verhouding duurder als wat we steeds getankt hadden, immers nog ruim een 1/2 tank dus door rijden. De weg werd langzaam witter en ook de temperatuur on aangenamer.




Een eindje verderop verscheen er een sneeuwruimer voor ons op de weg, langzaam werden we toch wat ongerust over het verloop van dit dagje.

Gelukkig werden we voorbij gelaten en viel het op de hoofdweg mee met de sneeuw.




In de dalen langs de route was goed te zien dat er best aardig wat sneeuw gevallen was deze nacht.



Langzaam kwamen we bij het punt waar we rechts af over de Col d'Aubisque zouden gaan. Bij de aftakking was de mededeling dat dit helaas nog niet mogelijk was. De col was ferme, dus dan maar door richting Pau.



Het hoog gelegen ski station was duidelijk zichtbaar in de verse sneeuw. Voor ons was het alsnog een prachtige rit door de Pyreneeën.

Na dat we afgelopen nacht regen, hagel en sneeuw moesten trotseren werd het nu weer aangenamer om te reizen.







Door de omleiding en de nieuwe route hebben we de stad Auch maar als nacht plaats uitgezocht.
Onderweg werd langzaam duidelijk dat ik in Spanje had moeten tanken, hier was de literprijs voor diesel E 1,43 to E 1,58.  Stom maar weer een waardevolle les.

Morgen gaan we langs de toeristische wegen verder naar Cadrillac een van de oudste stadjes in Frankrijk, Verslag vogt zoals gewend.

Grtjs SjaWi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten